Thursday, February 24, 2011

Sikap kejam pencuri beras

Oleh MOHD. AZLI ADLAN

azli.adlan@kosmo.com.my


AHMAD ROZLIN yang dirawat di HRPB, Ipoh semalam menceritakan kekecewaannya dibiarkan selama sejam atas jalan oleh orang ramai.
-------------------------------------------------------------------------------------------

IPOH – Seorang pemandu treler kecewa dengan sikap orang ramai yang ghairah mengutip beras yang bertaburan dalam satu nahas daripada menyelamatkan dia dan rakannya yang terlibat dalam kemalangan di Kilometer 394.4, Lebuh Raya Utara-Selatan berhampiran Behrang-Tanjung Malim, Kuala Kubu Bharu kelmarin.

Ahmad Rozlin Ahmad Murad, 22, mendakwa sikap jelik pengguna jalan raya yang tidak menghiraukan rayuannya supaya menghubungi pihak berkuasa untuk menyelamatkan kelindan lori, Hanafi Mohd. Daud, 19, tidak akan dilupakan sampai bila-bila.
Dalam kejadian itu, Hanafi meninggal dunia di lokasi kejadian akibat kecederaan parah di kepala dan badan manakala Ahmad Rozlin cedera parah di tangan dan kaki kiri

Lebih mengharukan apabila Ahmad Rozlin mendakwa dia dibiarkan terlantar selama lebih sejam di atas bahu jalan tanpa dipedulikan oleh orang ramai yang ghairah mengutip 43 tan beras tempatan pelbagai gred yang tumpah selepas kemalangan. Ketika itu dia dalam perjalanan ke Puchong, Selangor dari Perlis
Ikuti berita selanjutnya di Kosmo! hari ini.

Kesiannyaa... Aduiiii


2 comments:

cicak said...

teruk betul oh kan. Dorang makan laitu beras yang siap ada orang mati lagi minta tlg inda kana tulung. Eeeee

Chie said...

ada hamba tuhan yg sedang memerlukan pertolongan tapi tida kana paduli bagia. ereii kesian noh tu mangsa..
btl2 nda berkat itu beras yg durang ambi