Tuesday, October 26, 2010

SCARS

Firstly, u all kena senyum dulu sebelum baca.
Pls lah senyum, baru nampak comel. Kan?
Scars..
Korang ada scar x? Xkira lah apa2 scars and the causes.. Yang penting,scars. Ada?
Me? Yes! Ada. Happy. Okey what kalo ada.. Kira org yang bertuah lah tu. SIGH.
[Tergolong dalam org2 yang 'bertuah'.]
FYI, kulit sy sensitif. Yes,sangat sensitif.. Tapi taklah sensitif sangat pon.. Consider as sensitive laitu kan? Bungul jugak sy ni. Senyum.
When I was biten by a mosquito dan yg sewaktu dengannya.. Bugs lah.. Confirm!!!
Bengkak, gatal-gatal, merah.. Sigh. Geram. Then after 3, 4 days mmg dah jadi hitam2. Bungul. Jadi scars lah.Ketawa geram.

BIO OIL.
Hahahahaha..
Im using this 1 now.. Memang dah lama guna pon. YES, memang berkesan menghilangkan 10sen2 kamurang tu tapi mengambil masa yang agak lama sedikit. In 2 or 3 months sajalah. Bergantung how long U dapat scars tu.
Kalau baru dapat, in a month hilanglah tu..
Xkan nampak sangat itu 'brg'. Geram. Benci.
Dah lupa bila sy start using this product.. Haritu memang dah nampak elok kulit sy tapi bila balik Kg saja.. Dapat lagi scars baru. Yeahhh. HAPPY (-'_'-)
Banyak nyamuk bah!! Kuar lepak diluar rumah sekejap saja pun ada sudaaaaahh female mosquito pi 'menggeteh' d kaki or tangan sy. Sedap sangatkah darah sy ni? Hebatnya saya! Bangga tak bertempat.
Then jadilahhhhh scars yang baru. Cantik dan bcorak. Ketawa. Bungul. Geram.
Tolonglah! Sy xmau kulit sy begini!!!!
Sy mau macam org lain jugak. Ahhh hentam sajalah. Bsyukurrrr sajalah walaupun Xikhlas.
Terima sajalah.
Mopiko.
Wherever I go, I have to bring this anti-itching cream. Haiz.
Kalo xbawa, ada nyamuk.. Ahhh siaplah. tunggulah 2 3 hari.. Confirm..

Nampak macam mangsa dera pula sy ni. Sini sana strech. Ketawa. Hebat kan?
Buat keja sikit, tangan terkena benda tajam or what so ever.. Ahhhh dapatlah lagi 'award' baru. (-'_'-)
Bestlah.. mana2 sy P mest dapat 'award'. Suka. Happy for that. Ketawa lagi macam anjing dapat tulang.

Kena guna selalu tu bi oil, kalo x.. smpai tua lah kulit sy macam gampang.
Kena rajin guna Chie! Jangan malas2.
Gambate! ( apa maksud  ni? Kwn selalu guna this word, sy pun ikut sajalah. Ketawa.)
Ok guys, sambung merepek besok2 pula.

Banyak kerja kena siapkan by this week. Awwww
Assignment, tutorial, nota untuk diri sendri..
anatomy pathology, sangat membosankan. Sorry ar, sy bukannya pelajar pandai jadi memang sekejap bosan.
Sebab this semester kena bljar bnyak staining2 pasal itu ini, nama2 setiap staining for the tissue, etc. Apa ntah.
For other subject.. Good so far.
Microbiology.. Awwwww.. Agak sukar sedikit for me. Cuz didn't do all the test during my practical. Tiada bah itu test2 dibuat di Hosp tmpat sy praktikal sebelum ni. So agak sukar sedikit lah.Blur sebab tak nampak blah3.. ahh abaikan. Tapi xpa, I will try my best. buli belajar juga baitu kan? Kalo nda tau tnya saja kawan yg terer and lecturer kan bnyak. Ko buli tu Chie.. Yosh!
Ok cukup. Babai kawang. Muuahx!

1 comment:

dianafisa81 said...

bawak mopiko?masa kecik2 dulu tak penah tinggal skang tak penah pakai dah..